De Wageningse Qi Wang heeft een nieuwe variant van suikerarm ijs ontwikkeld dat qua textuur en smelteigenschappen lijkt op traditioneel...

Redactie Doornnieuwsvandaag.nl

Lees hier de nieuwsberichten van onze conculega nieuwspagina's

Suikerarm ijs, maar dan niet korrelig

Wageningen - De Wageningse Qi Wang heeft een nieuwe variant van suikerarm ijs ontwikkeld dat qua textuur en smelteigenschappen lijkt op traditioneel ijs. Door de helft van de suiker te vervangen door opgebroken eiwitten of de zoetstof xylitol, wist ze een ijs te maken dat niet korrelig aanvoelt...

Bekijk het hele nieuwsartikel van Universiteit Wageningen op https://www.wur.nl/nl/onderzoek-resultaten/onderzoeksinstituten/food-biobased-research/show-fbr/suikerarm-ijs-maar-dan-niet-korrelig.htm. 

We werken graag samen met onze conculega van de andere lokale nieuwswebsites. We hebben allemaal als doel om de inwoners van Doorn te informeren over wat er speelt in Doorn. We delen dus ook graag andere nieuwsartikelen.

Deel dit artikel via social media

  1. Extern
  2. Suikerarm ijs, maar dan niet korrelig